In goede en slechte tijden

Samenwerken loont!

En toen zag de wereld er van de ene op de andere dag plotseling heel anders uit. De effecten van het corona-virus zijn zonder meer ingrijpend te noemen: voor de menselijke gezondheid, voor het openbare en maatschappelijke leven, voor onze economie en voor ons werk. In no-time hebben we met ons bedrijf collectief weten in te spelen op de gewijzigde omstandigheden. Een speciaal ingesteld Corona-crisisteam zorgt voor coördinatie en afstemming van de diverse benodigde maatregelen conform de richtlijnen van het RIVM en onze eigen protocollen.

Een van de eerste maatregelen was erop gericht om alle bezoeken en contacten die niet direct betrekking hebben op de vitale onderdelen van onze bedrijfsvoering op te schorten. In de praktijk betekent dit dat een deel van onze collega’s thuis werkt en bijeenkomsten en afspraken zo veel mogelijk plaatsvinden via telefoon, skype of conference- en video-calls. Het zuiveren van afvalwater, een van de vitale functies van ons bedrijf voor de samenleving, gaat gewoon door. Natuurlijk met inachtneming van alle noodzakelijke veiligheids- en gezondheidsmaatregelen. Dat betekent dat een deel van onze collega’s op locatie “gewoon en zoveel mogelijk alleen” hun werk doet. Het doet me uitermate goed om te zien hoe betrokken en bereidwillig iedereen persoonlijk het nieuwe werken vorm en inhoud geeft. Evenementen als de officiële opening van Verdygo Weert en een speciale dag voor vakspecialisten zijn afgelast. Zodra de situatie dat toelaat pakken we dat weer op en heten we alle partners van harte welkom.


Onderzoek RIVM

Ons bedrijf participeert in een onderzoek van het RIVM om een completer beeld te krijgen van het aantal besmettingen. Dit doen we door het bemonsteren van twee zuiveringslocaties: Maastricht-Bosscherveld en Venray. Het corona-virus kan namelijk voorkomen in ontlasting van patiënten en dus in het afvalwater. Wetenschappers kunnen aan de hand van onze monsters vaststellen hoeveel besmettingen er in een bepaald gebied voorkomen (besmettingsgraad). Hiermee kan het RIVM een completer beeld krijgen van het aantal besmettingen en een toename of afname signaleren. Niet iedereen wordt namelijk getest; dit onderzoek helpt een completer beeld te krijgen.

Samen staan we sterk!

Wat de voortgang van onze projecten betreft, hebben we aanvankelijk overwogen om de verschillende werkzaamheden te stoppen. In goed overleg met onze opdrachtnemers, aannemers en leveranciers zijn we tot de conclusie gekomen dat de diverse projecten en onderhoudswerkzaamheden door moeten gaan. In het belang van de kwaliteit van onze installaties maar ook voor de continuïteit van het werk van onze opdrachtnemers. Want ook daar zijn we ons er terdege van bewust dat we een grote verantwoordelijkheid dragen. Bij de voortgang van de werkzaamheden staan veiligheid en gezondheid natuurlijk voorop en ik ben aangenaam verrast hoe iedereen op creatieve wijze invulling geeft aan de anderhalve meter economie. Dat biedt perspectief en vertrouwen voor de toekomst. Wij rekenen op onze opdrachtnemers en zij kunnen op ons rekenen. In goede en in slechte tijden! Samen staan we sterk! Guus Pelzer Directeur Waterschapsbedrijf Limburg


Deel deze pagina: